Velikonoční nádivka s mladými kopřivami

krásná velikonoční klasika

12 rohlíků (ideálně den až dva staré)

3 - 4 vejce

200 ml mléka

75g másla

1 větší cibule

Hrst sušených hub

200g libového uzeného bůčku

Hrst majoránky

Půl lžičky mletého muškátového květu

Mladé kopřivy

Kousek másla a strouhanka nebo hrubá mouka na vymazání pekáče

 

 

Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky a zalejeme je směsí mléka a v něm rozmíchaných žloutků. Nakrájíme cibuli na kostičky a opečeme dozlatova na másle, ke konci přidáme nakrájený bůček a prohřejeme. Sušené houby lehce podusíme v malém množství vody. Kopřivy nebo listový špenát spaříme v ve vroucí vodě a nasekáme. Z bílků si vyšleháme sníh. Všechny ingredience (kromě sněhu) promícháme a nakonec do směsi jemně vmícháme sníh z bílků. Směs na nádivku dáme do vymazané formy a pečeme cca 40 minut při 160°C až na povrchu zezlátne.

velikonocni nadivka II