Smažená zelená rajčata

Na 4 porce:

4 větší zelená rajčata

1/2 kila brambor

strouhanka (asi 150g)

hladká mouka (asi 100g)

2 vejce

tuk na smažení

sůl

Na dresink:

4 lžíce bílého jogurtu

4 lžíce majonézy

snítka kopru

 

Toto je prostě nejlepší způsob, jak zužitkovat rajčata, která na podzim nestihla dozrát. Vybírejte kusy stejně velké, jako jsou ty, které už dozrály. Syrová nejsou jedlá, ale když je tepelně upravíte, tak získáte výborný řízeček lehce pikantní chuti.

Rajčata nakrájíme na asi 1cm plátky a osolíme. Obalíme v trojobalu (v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance).

Smažíme v tuku, jak jsme zvyklí. My v poslední době používáme sádlo a je to výborné. Podáváme např s pečenými bramborami. Můžete také přidat náš oblíbený jednoduchý dresink (bílý jogurt, majonéza v poměru 1:1, nasekaný kopr).