Salát panzanella
Pro cca 2 osoby:
1 střední bílá bageta
6 rajčat
1 malá červená cibulka
hrst hladkolisté petrželky
cca 20g parmazánu
olivový olej
vinný ocet
sůl, pepř
Bagetu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a upečeme v troubě (na 180°, do křupava). Rajčata taky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, posolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a petrželku a zakápneme tentokrát vinným octem (cca 1 polévková lžíce). Přidáme opečené kostičky bagety a vše zlehka promícháme.
Před podáváním je potřeba salát nechat trochu odležet, aby pečivo natáhlo šťávu z rajčat. Pokud však připravujete tuto krmi v předstihu, nebude to myslím problém a chutě se v krabičce po cestě do práce krásně propojí. Podáváme s hoblinkami parmazánu.
Arrivederci!
