Rebarborový krambl
1/2 kila rebarborových stonků
100g třtinového cukru
Na drobenku:
150g hladké mouky
90g másla
50g světlého cukru muscovado
50g nasekaných vlašských ořechů
Rebarboru nakrájíme na kousky dlouhé asi jako palec. Dáme na pánev, zasypeme cukrem, v tuto chvíli to vypadá, že budeme jíst větve s cukrem, ale nebojte. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 15 minut, dokud stonky nezměknou. Pozor ale, ať z nich není kaše!
Směs vložíme do zapékací mísy a nasypeme na ni drobenku (v ruce uhněteme máslo s moukou, přidáme cukr a ořechy, vše v ruce promneme). Celý rebarborový kompot pěkně pokryjeme drobenkou a vložíme do trouby na 30 minut při teplotě 200°C/180°C.
Hotový moučník nabíráme velkou lžící do misek. Dá se vysvátečnit ještě zmrzkou nebo vanilkovým krémem.
Aňa
