Kachní prsa s glazovanými kaštany a dýňovým pyré
Pyré z dýně – střední dýni hokaido nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, přidáme oříšek másla a asi 1 dcl mléka. Rozmačkáme dohladka a dochutíme solí.
Glazované kaštany – 1 hrnek vyloupaných kaštanů, lžíce másla, pžíce cukru, 1,5 dcl vývaru (hověží nebo kachní). Máslo z cukrem rozpustmé a necháme chvilku povařit. Přidáme kaštany – a ještě asi 3 min. restujeme. Pak zajijeme vývarem a povaříme asi 7-10 minut doměka.
Kachní prsa – očištěným kachním prsoum lehce nařežeme kůži a na straně kůže lje položíme na rozpálenou pánev – s kapkou olivového oleje. Prsa krásně pustí tuk a a asi po š-č minutách je otočíme na druhou stranu. Po asi 4 minutách kachní prsa dáme to trouby rozpálené na 200°C a pečeme asi 10-15 minut – podle toho jak máme rádi propečené. Po vyndání z trouby necháme asi 5 min odpočinout a pak nakrájíme na plátky.
