Houbové risotto
Na 4 porce:
320g rýže arborio
1 cibule
1 hrst sušených hříbků
2 stroužky česneku
snítka tymiánu
500 ml drůbežího vývaru
50g másla
50g parmazánu nebo gran moravie
1,5 dcl bílého vína
sůl, pepř
olivový olej
Cibulku nakrájíme na jemno a orestujeme do sklovata na másle s kapkou olivového oleje. Přidáme prolisovaný/nadrcený česnek a po asi 2 minutách také rýži. Necháme ještě asi 3 minuty opéct nasucho, přidáme tyminán a pak podlijeme vínem a postupně přiléváme vývar, aby rýže zůstávala mírně ponořená. Necháme dusit na mírném stupni a postupně podléváme vývarem ev. ke konci vodou pokud Vám vývar dojde. Jakmile je rýže na skus měkká a konzistence krémová tak odstavíme a přidáme nastrouhaný parmazán.
