Dort Pavlova

Tenhle recept rozhodně není nic pro žlučníkáře. Ale ta chuť - to je jako obláček s ovocem...

Ingredience:

6 bílků z větších vajec

300g cukru moučka (můžete použít i třtinový, sníh pak bude tmavší)

špetka soli

250 ml smetany na šlehání

250g mascarpone

sezónní ovoce dle vlastního výběru

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou). Připravíme si plechy s pečícím papírem (můžeme si na něj předkreslit kruhy pro sněhové korpusy).  Doporučuji umístit na 2 plechy po dvou kruzích. 

Bílky umixujeme do tuhého sněhu, do kterého postupně vmixujeme i cukr a špetku soli. Sníh pak špachtlí rozmázneme na pečící papír (vrchní díl může být členitý). 

Plechy vložíme do trouby, po 5-ti minutách stáhneme teplotu na 150°C a pečeme asi 1 hodinu. Korpusy pak necháme zcela vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme smetanu a postupně do ní zašleháme i mascarpone. Dáme vychladit. Cukr už je tu zbytečný. Korpus bude dost sladký.

Korpusy promažeme krémem a vždy proložíme i notnou dávkou ovoce. Pokud se korpusy trochu polámou, nevadí, krém je slepí. Pokud se polámou hodně, můžete udělat alternativní dezert ve skleničkách - z krému, ovoce a rozlámaných korpusů :)