Bramborové koláčky s kozím sýrem a křenem

800g brambor, oloupaných

3 lžíce másla

2 vejce

1 cibule

snítka pažitky - nasekaná

2-3 lžíce strouhaného křenu

200g krémového kozího sýra

sůl, pepř

trocha strouhanky

 

Brambory uvaříme v osolené vodě. Mezitím si na 1 lžíci másla opečeme nakrájenou cibuli do sklovata.

Brambory zcedíme, rozmačkáme, přidáme cibuli, máslo, vejce a pažitku. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme. 

Troubu roztopíme na 190°C (horkovzdušnou), plech si vyložíme pečícím papírem a teď pozor. Připravíme si formičku, do které budeme směs pěchovat. Pečicí papír nejdřív posypeme strouhankou, pak vždy položíme formičku, kterou napěchujeme bramborovou směsí, posuneme a zase napěchujeme. Takto postupujeme, dokud nám nedojde bramborová směs. Vršky bochánků opět lekce poprášíme strouhankou.

Pečeme 10-15 minut, poté vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Mezitím si nastrouháme křen a rozšleháme s kozím sýrem. 

Krém vrstvíme na bramborové bochánky - doplníme třeba rukolou, nebo pro masožravce osmahlou slaninou.

Ideální předkrm nebo lehká večeře.