Pampeliškové cupcakes

Můj letošní příspěvek ke Dni matek čítal pampeliškové cupcakes. Volně jsem tak navázala na loňské Mrkwové cupcaky s kandovanou fialkou.

V hlavní roli se ocitly pampeliškové okvětní lístky a kokos. Tato kombinace k sobě jde, přesvědčte se sami!

Výsledný moučník není moc sladký, proto na krému nemusíte se sladidlem šetřit. Teda pokud chcete a pokud Vám to Vaše zdraví dovolí.

Místo muffinových forem můžete taky použít formu na biskupský chlebíček a udělat si výborný pampeliškový chlebíček :)

pampeliškáče

Ingredience

hrnek hladké mouky

hrnek kokosové mouky

2 lžičky vinného kamene

1/2 lžičky soli

1 hrnek okvětních plátků pampelišky (je potřeba je zbavit zelených částí)

2 lžíce kokosového oleje

2 lžíce medu

1 vejce

1 a 1/2 hrnku mléka

1/2 hrnku strouhaného kokosu

Krém:

1 kelímek mascarpone

trocha medu (nebo cukru moučka)

lžíce citronové šťávy

 

V jedné míse rozšleháme vejce s medem, kokosovým olejem a mlékem. Ve druhé smícháme sypké ingredience.

Vlijeme do nich obsah první misky, pečlivě smícháme, aby nebyly pampeliškové lístky slepené v chuchvalcích k sobě.

Nalijeme do připravených formiček a pečeme na 200°C zhruba 20-25 minut.

Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a ozdobíme krémem a čerstvě natrhanými okvětními lístky.

pampeliškové cupcakes

Jestli Vám pampeliškové cukrovíčko chutnalo, koukněte ještě třeba na Pampeliškový hambáč, který,  jako mnoho dalších receptů, máme v Divoké kuchařce.

Užijte si konec jara!

 

Aňa a Martin

Jsme vášniví sběrači jedlých rostlin, ze kterých nejraději vaříme. Máme rádi čerstvé jídlo a inspirujeme druhé, aby pěstovali jedlé rostliny na svých zahradách, balkónech, parapetech, ale i v městských ulicích. Milujeme nové chutě a vyhledáváme je všude na našich cestách. Jsme autoři e-booku Divoká kuchařka>> a nadšení propagátoři líného zahradnictví.

Komentáře