Last minute cukrovíčko

Možná patříte k pečlivým hospodyňkám a máte během adventu vysmejčeno a napečeno 17 druhů cukroví. A možná jste si v koloběhu uzávěrek, vánočních besídek i přátelských návštěv nestihli najít čas. Možná nad tím mávnete rukou a řeknete si, že pečení není Váš šálek kávy a nechcete mu obětovat několik adventních večerů. Správný přístup.

Ale možná Vás to přeci jen láká a něco byste si rádi uklohnili, protože cukrovíčko k Vánocům tak nějak patří. Také správný přístup.

Každý rok pořádáme s kamarádkami pečení o jednom adventním víkendu. Nejde tam ani tak o pečivo jako takové, ale spíš o to probrat, co se v uplynulém roce událo, pustit si film Láska nebeská a okoštovat vybraná vína.

Jenže letos se dámy jaksi rozrodily a z letošního pečení sešlo. To jsem si pořádně uvědomila až teď v pátek a vyrazila jsem do místního bio krámku a intuitivně nakoupila suroviny, co se mi líbily, k tomu jsem přidala nějaké ležáky, co máme ve skříni už celou věčnost a vybrakovala jsem dětem Mikuláše. S výsledkem jsem byla spokojena a s nadšením jsem se dala do (ne)pečení.

suroviny na cukroví

Byla jsem přesvědčená, že mi celá akce zabere nanejvíš dvě hodiny, jenže hned na první pokus se mi zadřel mixér a byla jsem vyřízená.

Naštěstí jsem zavolala kamarádce Marcele ze susední dědiny a ta mě v pátek v sedm večer vzala na milost. Marcela je šťastnou majitelkou blendru, co rozmixuje úplně vše, takže bylo jasné, že letošní Vánoce budou „ró“.

Marcela mi nakonec přístroj půjčila na celý víkend, takže jsem mixovala vše, na co jsem přišla. Moje nadšení bylo velké a já jsem byla přesvědčená napsat opravný dopis Ježíškovi. Nejsem přítel krámů do kuchyně, co Vám pak stojí na lince a práší se na ně, ale takový pořádný blendr se opravdu šikne. Přístroj umí vše od ovocných smoothies, přes zdravé zmrzliny, ovocné kůže, ořechové sýry, studené polévky až po ořechová mléka.

Pár receptů na vánoční cukrovíčko najdete zde. A my Vám z celého srdce přejeme pohodové svátky ať už s cukrovím nebo bez!

cukrovíčko II.

Jsme vášniví sběrači jedlých rostlin, ze kterých nejraději vaříme. Máme rádi čerstvé jídlo a inspirujeme druhé, aby pěstovali jedlé rostliny na svých zahradách, balkónech, parapetech, ale i v městských ulicích. Milujeme nové chutě a vyhledáváme je všude na našich cestách. Jsme autoři e-booku Divoká kuchařka>> a nadšení propagátoři líného zahradnictví.
Komentáře