E-book Divoká kuchařka

pro líné zahradníky

aneb jak si sestavit menu z českých luhů a hájů

18.listopadu slavíme už jedenácté výročí našeho Aňa - Martin manželství. Speciální den si zaslouží speciální cenu a tak je Divoká kuchařka pro líné zahradníky  od 17. do 18.listopadu za baťovku 199.-korun. A bratia Slováci zaplatí 8 Eur.

Stalo se Vám někdy, že jste v nějaké dobré restauraci nebo na food festivalu ochutnali něco opravdu zajímavého? A říkali jste si, že by bylo fajn to taky umět a dostat do kolen některé ze svých přátel, nebo třeba tchýni, když přijde na oběd?

My jsme začali sbírat netradiční suroviny v přírodě před více než rokem a od té doby už jsme uvařili stovky jídel, některá z nich se stala legendárními, a postupně jsme si začali recepty zapisovat. Mimo jiné proto, abychom se k nim mohli vracet a znovu si vyrazit do lesa, nebo třeba jen do městského parku, a zdánlivě nenápadné suroviny znovu najít, přinést domů a proměnit ve vynikající sezónní jídlo. A tak vznikla Divoká kuchařka.

Když jsme si jednou prohlíželi web věhlasné kodaňské restaurace Noma (oceněné jako nejlepší restaurace na světě) a dívali jsme se na video s šéfkuchařem Reném Redzepim, jak poutavě hovoří o konceptu restaurace, jak a kde shánějí suroviny, říkali jsme si samozřejmě: "Ty kráso, to by bylo něco tam zajít na véču!" Naneštěstí Noma je teď dočasně zavřená, protože Redzepi s týmem připravují zcela novou koncepci podniku, kde jdou ještě víc do hloubky a své zkušenosti posouvají dál. No, takže pak přišlo další: "Ty kráso! Měli bychom takhle vařit doma!" 

S trochou nadsázky jsme tedy připravili kuchařku pro opravdové gurmány a vůbec lidi, kteří se ničeho nebojí a klidně sní třeba kapradí, nebo vyrazí někam k potoku na kořínky, ze kterých pak uvaří čokoládu.... 

Akátový květ ve vinném těstíčku

Co s e-bookem získáte?

Po roce hledání, zkoušení, zapisování a vylučování jsme nakonec pro Vás vybrali: 

  • Více než 60 receptů

  • Více než 60 fotografií

  • Jednoduché popisy jedlých rostlin

  • Tipy na to, kde suroviny hledat

Bonusy k e-booku:

  • Kalendář výletů za jídlem z přírody

    Přehledně zpracovaný kalendář, co můžete v přírodě najít, tak, abyste každý měsíc vyzkoušeli něco jiného. Obsahuje také tipy na zajímavé výlety za jídlem.
  • Štítky na Vaše domácí výrobky ke stažení

    4 druhy štítků různých velikostí, které si vytisknete na běžné tiskárně a nalepíte na Vaše zavařeniny, vína, pálenky, atd. Vyrobili jsme je přesně pro tuto příležitost.
  • Aktualizace obsahu

    Může se stát, že něco budeme chtít přidat, v takovém případě dostáváte novou kopii kuchařky do Vaší e-mailové schránky zadarmo.

Nekupujete zajíce v pytli. Pokud nebudete s e-bookem spokojeni, bez řečí Vám vrátíme peníze.

Drahý mrkwový spolku, Vaše kniha je skvělá, úplně mě nadchla. Sice jsem skloukla jen prvních 30 stran, ale teda naprostá bomba. Hned jak pomine čas oběda a dítě půjde do hajan, budu v pomyslném kuchtění pokračovat. Hodně zdaru v dalších projektech a kulinářských programech Vám přeje Vaše věrná fanynka Zina

Mgr.Zina Korvasovávědecký výzkumný pracovník

Divoká kuchařka je báječná. Je napsaná mile a vtipně, takže hezké počteníčko, a je plná skvělých, jednoduchých, neobvyklých a nápaditých receptů. Až se sliny sbíhají. Mají jednu nevýhodu: za surovinami se musí do přírody:). Dělám si legraci, to je naopak přidaná hodnota. Nejdříve jsem ochutnala Aniččin dezert, RAW a BIO atd., ale dobrota, na jakou se nezapomíná. Proto jsem začala s důvěrou používat její recepty, moc mě to baví a stále se učím.

Mgr.Jana Balcarováwww.korektury-balcarova.cz, www.damazakormidlem.cz, www.plavbyprukazylode.cz

Zajděte do nejpřirozenějšího supermarketu na Zemi a ochutnejte nové chutě!

 Možná Vás, stejně jako nás, prudí bloumat po supermarketu a vybírat mezi povadlou, mnohdy i nahnilou zeleninou. My Vás naučíme, jak si opatřit super čerstvé suroviny, které jen tak někde neprodávají, a ta nejlepší věc: budou úplně zadarmo!!!

Pokud se potřebujete na něco zeptat, tady je náš e-mail: chutna@mrkwa.cz

Bezové šampáňo z Divoké kuchařky